Argentiinasta Brasiliaan – Vesiputouksia ja hyviä pihvejä

Reissu lähenee loppuaan, mutta muutamia hienoja paikkoja on vielä edessä. Etenkin Brasiliaan saapuminen nosti tunnelmat korkealle, sillä tunnetaanhan Brasilia niin monesta hienosta asiasta: jalkapallosta, rannoista, sambasta, Rio de Janeirosta…Tämä maa ei varmasti jätä ketään kylmäksi! Ennen kuin mennään kuitenkaan syvemmin sambamaan syövereihin, niin tässä tekstissä palaan vielä hetkeksi erinomaisen Buenos Airesin tunnelmiin sekä yhteen maailman hienoimmista luonnonihmeistä – Iguazun vesiputouksiin. Vaan millainen kokemus oli brasilialainen churrasco-ravintola? Se selviää jutun lopussa!

Kaupungeista parhain – Buenos Aires

Boheemi kuin Berliini, loistelias kuin Lontoo. Buenos Airesista taisi tulla yksi lempikaupungeistani. Kun vielä ottaa huomioon sen, että en yleensä ole miljoonakaupunkien suurin ystävä, niin tuo lause on todella paljon sanottu. Asiasta ehkä kertoo myös se, että en ole tänne blogiinkaan hirveästi kirjoitellut suurista kaupungeista Havannaa tai Medelliniä lukuunottamatta. Tuntuu, että monesta kaupungista ei vain hirveästi riitä mielenkiintoista kirjoitettavaa ainakaan omaan makuun. Buenos Airesin kohdalla asia oli kuitenkin toisin, ja siksi halusinkin omistaa tuolle upealle kaupungille puolikkaan blogitekstin. 

Mikä Buenos Airesista sitten tekee muka niin ihmeellisen? Ensinnäkin, erityisesti pidin siitä, että puistoja ja puita tuntui olevan kaikkialla. Kaupungin hälyä pääsi siis nopeasti karkuun, kun mukavia puistonpenkkejä oli tarjolla tasaisin väliajoin. Lisäksi kaupungin arkkitehtuurissa oli hyvin paljon samaa esimerkiksi Lontoon tai Pariisin kanssa, joten menipä sitten puistoon, aukiolle tai vain satunnaiselle kadulle, kauniita rakennuksia oli aina näköpiirissä. Vaikka kaupunki onkin valtava metropoli, on se näiden seikkojen vuoksi todella siisti ja viihtyisä.

Toiseksi, syy, miksi rakastan esimerkiksi Berliiniä, on se, että sen lukuisista kaupunginosista löytyy aina jotakin uutta, vaihtelevaa ja mielenkiintoista. Suurkaupunki ei tunnu silloin niin suurelta, kun eri kaupunginosat ovat kuin omia yhteisöjään kaupungin sisällä. Näin on täsmälleen myös Buenos Airesissa. Trendikäs Palermo, värikäs La Boca tai boheemi San Telmo tarjoavat jokaiselle jotakin, sillä kaikista kaupunginosista löytyy laaja valikoima erilaisia ravintoloita, kahviloita ja muuta mielenkiintoista. Buenos Airesissa on myös erittäin toimiva julkinen liikenne, joten kaupungissa on helppoa liikkua naapurustosta toiseen. 

Tähän ympäristöön kun vielä lisää ystävälliset argentiinalaiset, tuliset tangosävelet sekä tirisevät parilat täynnä herkullisia grilliruokia, on jännittävän kaupungin paketti ehdottomasti kasassa!

Iguazu Falls – Maailman hienoimmat vesiputoukset?

Maailman suurimpiin vesiputouksiin lukeutuvia Iguazun putouksia pääsee ihastelemaan sekä Argentiinan että Brasilian puolelta, sillä maiden raja kulkee joen keskellä. Näistä 275 putouksesta yli 80 prosenttia sijaitsee Argentiinassa, mutta paremmat näkymät putouksista ovat itseasiassa Brasilian puolella. Argentiinan puolella on sinänsä enemmän nähtävää ja kävelyreittejä, mutta Brasilian näköalapaikat antavat putouksista parhaan kuvan niiden koko komeudessaan. Vasta Brasilian puolella todella sisäistin putousten suuruuden! Iguazun putoukset lukeutuvat ehdottomasti Etelä-Amerikan upeimpien luonnonihmeiden joukkoon, joten kannattaa varata alueelle ainakin pari päivää, jotta ehtii ihastella näitä putouksia molemmilta puolilta.

Iguazun putoukset ovat mielestäni ehkäpä maailman hienoimmat vesiputoukset. Niiden koko ja voima on vain jotakin käsittämättömän suurta. Niagaran putouksissa on itseasiassa hyvin paljon samaa Iguazun kanssa, sillä molemmat putoukset sijaitsevat kahden maan rajalla, ja ovat myös muodoltaan aavistuksen samanlaisia. Iguazu on kuitenkin Niagaraa vielä paljon isompi, ja suurimpana erona on ehdottomasti se, että Iguazun putoukset sijaitsevat jännittävästi viidakon keskellä, siinä missä Niagaran putoukset ovat varsin urbaanissa ympäristössä.

Lopuksi: Uusi ravintolasuosikki

26 vuotta siinä kesti. Olin kuullut tästä brasiliaisesta ravintolakonseptista muutamissa eri yhteyksissä vuosien varrella, ja heti ensikuulemasta asti olin aina halunnut päästä kokeilemaan tätä herkullista perinnettä. Kyseessä on churrasco-ravintola, joka on olennainen osa Brasilian värikästä kulttuuria. Ravintola toimii all-you-can-eat -periaatteella, niin että noutopöydästä haetaan kaikki mieluisat lisukkeet kuten perunat, riisit, salaatit, kastikkeet ja leivät.

Mikä tekee churrasco-ravintoloista kuitenkin erityisen, ovat niiden monipuoliset ja laadukkaat lihat, joita tarjoilijat tulevat leikkaamaan suoraan pöytään! Tavaraa tulee jatkuvalla syötöllä, ja sieltä saa mm. sisäfilettä, ribsejä, lammasta, kanaa… Kaikkea todellakin löytyy, ja sitten vain antaa tarjoilijoiden tuoda lisää herkkuja pöytään, tai sitten kieltäytyy kun ei enää mahdu enempää. Monesti churrasco-ravintolaan saatetaan mennä jopa kolmeksi tunniksi, ja tuossa ajassa sitten syödään, seurustellaan ja syödään lisää.

Koko huvi maksoi Foz do Iguacun kaupungin parhaassa churrasco-ravintolassa noin 20 euroa! Todella hyvä hinta ottaen huomioon, mitä kaikkea tuolla rahalla sai. Kun tässä menee vielä seuraavat 10 päivää Brasiliassa, niin olen jokseenkin varma, että churrasco-ravintoloihin tulee mentyä vähintäänkin muutaman kerran tuossa ajassa!

You may also like

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *