Manuel Antonio – Käymisen arvoinen turistirysä

Mihin ihmeeseen olemme tulleet? Tuo kysymys nousi ensimmäisenä mieleen, kun liityimme noin 30-metrisen jonon jatkeeksi Manuel Antonion kansallispuiston porteilla ennen aamukahdeksaa. Tästä paikasta olivat vinkanneet niin muut reissaajat kuin myös paikallisetkin. Jonossa seisoskellessa epäilykset kuitenkin heräsivät, että miksi meille oli suositeltu tällaista ihmispaljoudesta pursuavaa paikkaa? Pienen alkujärkytyksen jälkeen huolenaiheemme kuitenkin osoittautuivat vääriksi, ja vierailu kansallispuistossa kääntyi loistavaksi päiväksi. 

Manuel Antonion aamuruuhkat

Vielä porttien sisäpuolella (sisäänpääsy 16 USD) meininki jatkui hivenen huvittavana, sillä isot turistiryhmät tukkivat kävelyreittejä oppaiden näyttäessä kaukoputkella puissa majailevia olentoja. Mitä syvemmälle kuitenkin menimme Manuel Antonion kansallispuistoon, sitä enemmän ihmismäärät alkoivat hajaantua eri suuntiin. Puistossa polveilee nimittäin erilaisia kävelyreittejä useamman kilometrin edestä, ja me käytännössä kävelimme ne kaikki läpi, ja suurimman osan ajasta saimme lopulta olla kohtuullisen rauhassa.

Manuel Antonio Viewpoint

Manuel Antonio – paratiisirantoja ja villieläimiä

Laiskiaiset, apinat, liskot, perhoset, erilaiset linnut…Costa Rican luonto on uskomattoman rikasta, ja näitä eläimiä voi bongata maan lukuisissa kansallispuistoissa kuten Manuel Antoniossa. Yhtä paljon kuin eläinbongauksen takia, Manuel Antonion kansallispuistoon tullaan kuitenkin myös sen kuuluisien paratiisirantojen vuoksi. Nämä rannat olivat myös meille se ehdoton kohokohta Manuel Antoniossa, ja ne heilahtivatkin reippaasti reissun parhaiden rantojen kärkeen.

Korkeat palmut, lämmin merivesi sekä apinoiden ja liskojen suuri määrä loivat fiiliksen, että nyt ollaan aika kaukana kotoa.

Manuel Antonion paratiisiranta

Kansallispuiston suosituimmalla rannalla, Playa Manuel Antoniolla, on toki paljon ihmisiä, mutta ranta ei silti tuntunut liian ruuhkaiselta. Päinvastoin, koska ranta on kansallispuiston sisällä, rannalla ei myöskään ole mitään myyntikojuja tai vastaavia, mikä osaltaan lisää rannan eristynyttä tunnelmaa viidakon keskellä. Lisäksi kuulimme, että ranta oli ollut parina edellisenä päivänä suljettuna alueella liikkuneiden krokotiilien vuoksi, mutta meidän vierailupäivänä ranta oli taas avattu. Päivän tietysti kruunasi se, että yhtäkkiä pilli rupesi soimaan rivakasti, vesi tyhjennettiin ihmisistä, ja siellähän yksi krokotiili möllötteli rantavedessä!

Costa Rican lukuisat kansallispuistot

Manuel Antonion suosio on helppo ymmärtää, sillä sijaitseehan se kohtuullisen lähellä pääkaupunki San Josea (n. 4 tuntia) sekä Tyynenmeren rannikon kenties suosituinta rantakohdetta Jacoa (n. 2 tuntia). Kaunis yhdistelmä rantoja ja luontoa tarjoaa Costa Rican matkailua parhaimmillaan. Mikäli Costa Rican reissulla liikkuu siis Tyynenmeren keskirannikolla, kannattaa Manuel Antonioon ehdottomasti tulla käymään. Kansallispuistossa menee helposti kokonainen päivä, varsinkin jos tykkää ottaa rennosti rannoilla!

Kansallispuiston palmut

Vaikka omaa kokemusta muista Costa Rican kansallispuistoista ei olekaan, uskaltaisin kuitenkin väittää, että selkeästi rauhallisempia kansallispuistoja löytyy varmasti useita, joista esimerkiksi Corcovadon kansallispuistosta on kuullut paljon hyvää. Näiden kohdalla kaukainen sijainti kuitenkin asettaa pienen lisähaasteen. Manuel Antonion ehdottomana etuna onkin sen helppo saavutettavuus.

Kävipä sitten Manuel Antoniossa tai jossakin muussa kansallispuistossa, luonnon ja eläinkunnan hämmästely kuuluu ehdottomasti jokaisen Costa Rican reissun ohjelmaan!

Manuel Antonion auringonlasku

You may also like

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *