Extreme-aktiviteettien Baños

En voisi keksiä parempaa sijaintia Ecuadorin ”seikkailupääkaupungille”. Keskellä vehreää laaksoa, jyrkkien vuorten keskellä, sijaitsee Baños (de Agua Santa), joka on yksi Ecuadorin suosituimmista matkakohteista. Ensimmäisen kerran kuulin Bañosista itseasiassa jo Panamassa, ja sen jälkeen onkin useaan kertaan tullut selväksi, että Bañosiin kannattaa varata riittävästi aikaa. Ja niinhän me lopulta teimmekin, sillä viihdyimme siellä melkein viikon verran, mikä on itseasiassa pisin yhtäjaksoinen visiitti yksittäisessä paikassa tähän mennessä. Ja se myös kannatti! Tässä siis keskeisimmät syyt, miksi Baños on niin hauska matkakohde, joka ansaitsee riittävän määrän aikaa!

Bañosin extreme-aktiviteetit

Bañosista löytyi lähes kaikki mahdolliset seikkailuaktiviteetit, mitä maailmassa on. Ja parasta oli se, että aktiviteetit eivät käyneet kovin kalliiksi lompakolle, sillä hinnat olivat verrattain edullisia. Bañosissa kannatti siis ehdottomasti kokeilla kaikkea jännittävää! Puolenpäivän aktiviteetit kustansivat yleensä noin 20-30 dollaria. Kokonaisuudessa päädyimme siis maksamaan koskenlaskusta, canyoningista, jättikeinuista sekä köysirata-/kiipeilyseikkailusta noin 90 dollaria per henkilö!

Aktiviteetit olivat uskomattoman hauskoja, ja ne saivat paikoitellen adrenaliinin kunnolla virtaamaan! Meidän kokemuksen mukaan retket olivat myös todella laadukkaita, ja turvallisuudesta pidettiin hyvää huolta!

Bañosin kuumat lähteet

Espanjan kielen taitoisia saattaa huvittaa, että kaupungin nimi viittaa WC-tiloihin. Tämä ei kuitenkaan ole todellinen asian laita, sillä Baños tässä yhteydessä tarkoittaa kylpyjä ja kuumia lähteitä. Vähän samaan tapaan kuin Bath Englannissa! On sinänsä hassua, että se, mistä kaupunki on alunperin tunnettu, on itseasiassa melko heikosti turistien tiedossa, ja moni matkaaja ei välttämättä tajua edes vierailla kuumissa lähteissä.

Bañosista löytyy useita kylpylöitä, joissa pääsee lillumaan monenlämpöisissä vesissä. Keskustasta löytyy Termas de La Virgen sekä hieman keskustan ulkopuolelta El Salado, joista molemmista löytyy sekä kylmiä että kuumia altaita, joiden välillä on mukava vaihdella. Vaikka kylpylät ovatkin keskeinen osa Bañosin runsasta tarjontaa, on tunnelma kylpylöissä todella paikallinen, ja turisteja (gringoja) on kohtuullisen vähän. Tämä tekeekin kuumista lähteistä erityisen hauskan ja autenttisen kokemuksen. 

Kävimme kuumissa lähteissä pariinkin otteeseen, sillä sisäänpääsy oli varsin edullinen – 3 dollaria. Pidimme eniten El Saladon kylpylästä, sillä se sijaitsi komealla paikalla vuorten keskellä. Sen vieressä virtasi myös pieni joki, jossa pääsi halutessaan vilvoittelemaan!

Vesiputoukset ja ympäristö

Kuten alussa tulikin jo todettua, Baños sijaitsee upeassa laaksossa. Kaupunkia ympäröivät vuoret joka suunnassa, ja yhdellä seinustalla kaupungin laidalla kohisee korkea vesiputous. Tähän kun vielä lisää taustalla kohoavan maagisen Tungurahuan tulivuoren (5023m), on sijainti vähintäänkin eeppinen.

Kun lähtee ajelemaan keskustasta päätietä kumpaan tahansa suuntaan, ovat näkymät vertaansa vailla. Itään mennessä vastaan tulee lukuisia vesiputouksia, jotka tippuvat kohisten vuorilta alas laaksoon. Tämä tie tunnetaankin nimellä Ruta de las Cascadas. Näistä vesiputouksista upein on kuitenkin Pailón del Diablo, joka tippuu hurjalla voimalla 80 metrin matkan jyrkkään solaan! Tämä kyseinen paikka onkin yksi Bañosin suosituimmista nähtävyyksistä ja ehdoton must-kohde.

Baños oli viimeinen kohde, jossa olimme yhdessä irlantilaisten Dàiren ja Marian kanssa. Seitsemän viikkoa Panama Citystä Bañosiin kului kuin hujauksessa tällä porukalla! Onneksi nämä eivät kuitenkaan olleet vielä lopulliset hyvästit, sillä tapaamme tulevana perjantaina Limassa, josta teemme yhdessä retken Amazonin sademetsiin!

You may also like

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *