Semuc Champey – Kaukana kaikesta

Semuc Champey on upea luonnonsuojelualue Guatemalan keskiosassa. Tähän luonnonkauniiseen kohteeseen on kaikista muista Guatemalan matkakohteista vähintään kahdeksan tunnin bussimatka. Ei sillä, että nämä matkat olisivat etäisyydeltään kovinkaan pitkiä, mutta köröttely maan epätasaisilla vuoristoteillä vie oman aikansa! Istumalihakset ovat siis koetuksella, mikäli mielii Semuc Champeylle, mutta toisaalta Guatemalan upeaa maaseutua kelpaa myös ihastella bussin ikkunasta. Ehkä kohteen viehätystä lisääkin juuri se fakta, että se on niin kaukana kaikkialta muualta!

Semuc Champey – Miksi se on niin erityinen?

Semuc Champey tunnetaan erityisesti kirkkaista makean veden altaistaan, jotka ovat muodostuneet kauniin joen varteen. Näihin altaisiin pääsee pulikoimaan täysin vapaasti, ja tunnit vierähtävätkin altaita tutkiessa nopeasti. Vesi on mukavan lämmintä, ja alueelta löytyy myös useita paikkoja, joista voi hyppiä veteen. Pienen vaelluksen päästä löytyy myös upea näköalapaikka, josta jokea pääsee ihastelemaan lintuperspektiivistä.

Hauskuus ei kuitenkaan jää tähän, vaan läheltä puiston sisäänkäyntiä löytyy jännittävä luolaverkosto, jonne järjestetään tunnin mittaisia retkiä. Tämän seikkailun erikoisuus on se, että jokaiselle osallistujalle jaetaan oma kynttilä, ja kierros tehdään ainoastaan kynttilöiden valossa. Luolissa uidaan, kiivetään ja myös hypitään (!), joten tällä retkellä saatiin adrenaliinit virtaamaan. Meillä ei ollut luolaseikkailuun etukäteen sen kummempia odotuksia, joten se pääsi todellakin ylittämään odotukset! Tätä aktiviteettia ei siis kannata missata Semuc Champeyssa!

Semuc Champey – Miten sinne pääsee?

Kuten sanottua, Semuc Champey on kaukana kaikesta, ja kuljetukset muualta saapuvat Lanquinin kylään, jossa myös suurin osa majapaikoista sijaitsee. Lanquinista Semuc Champeyhyn on vielä kuitenkin noin 10 kilometrin matka, ja tässä tapauksessa se tarkoittaa 45 minuutin matka-aikaa! Reissaajat laitetaan avolava-auton lavalle seisomaan, ja auto rullaa hiljalleen jyrkkien mäkien yli.

Tässä kuljetusmuodossa riitti jo itsessään paljon fiilisteltävää, ja täytyy sanoa, että onneksi autoissa jarrut toimivat kunnolla.

Semuc Champeylle voi mennä täysin itsenäisesti, tai ostaa valmiin paketin esimerkiksi hostellista. Meidän kohdalla hostellin päiväretkipaketti oli niin halpa, että oli helppo päätyä kyseiseen vaihtoehtoon. Hintaan kuuluu muutamia erillisiä kulueriä: kuljetukset sekä sisäänpääsyt luonnonsuojelualueelle ja luoliin.

Suurin osa, kuten myös me, tekee Semuc Champeyhyn kahden yön visiitin, jolloin aikaa jää yhdelle kokonaiselle aktiviteettipäivälle. Tämä riittää alueella oikein hyvin! Jos haluaa kuitenkin ottaa vähän rennommin, ja huilata pitkien matkapäivien välissä, alueella on mukava rentoilla, koska sijaitseehan se keskellä kaunista guatemalalaista maaseutua, ja myös paikallista tunnelmaa pääsee aistimaan erinomaisesti.

Tavallaan tuntuu hullulta matkustaa niin pitkään jonnekin yhden paikan ja päivän takia, mutta joskus nekin ovat todellakin vaivan arvoisia!

You may also like

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *