Kolumbian pohjoisrannikko – Parhaat matkakohteet

Sademetsiä, hiekkarantoja, isoja kaupunkeja. Kolumbian Karibian puoleinen rannikko on todella vaihtelevaa ja monipuolista seutua, josta myös meidän Kolumbian matkamme alkoi. Reilun parin viikon aikana ehti tapahtua niin paljon kaikenlaista, että yksittäisten blogikirjoitusten sijaan ajattelin kirjoittaa kokoavan tekstin koko ajasta tältä Kolumbian alueelta, vähän samaan tapaan kuin aiemmin Guatemalan parhaista paloista. Tästä jutusta löytyy siis lyhykäiset katsaukset Kolumbian pohjoisrannikon parhaisiin matkakohteisiin siinä järjestyksessä, missä me niissä kävimme.

1. Sapzurro & Capurgana

Kolumbian kätketyt helmet: Sapzurro ja Capurgana

Päädyimme näihin hurmaaviin kalastajakyliin San Blasin risteilyn jälkeen. Nämä jos mitkä ovat kaukana perinteiseltä Kolumbian turistireitiltä, ja kylissä olikin todella autenttinen meininki. Näihin kyliin pääsee nimittäin ainoastaan veneillä, joten autoihin ei tällä alueella törmää, ainoastaan hevoskärryihin ja skoottereihin. Capurganasta löytyy siis todella rustiikkinen tunnelma, ja siellä oli mahtava viettää muutama yö risteilyn jälkeen. 

2. Cartagena

Cartagena on Kolumbian turismin ehdoton ykkösmesta ja samalla myös Unescon maailmanperintökohde. Värikkäät talot ja vanhat rakennukset tarjoavat postikorttinäkymiä joka kadunkulmassa. Vaikka kaupunki onkin turistien ja rihkamamyyjien kansoittama, ei Cartagenasta voi olla tykkäämättä, koska on se vaan niin kaunis paikka! Astetta paikallisempaa tunnelmaa ja boheemia meininkiä löytyy Getsemanin kaupunginosasta, joka onkin melkeinpä Cartagenan mielenkiintoisin kaupunginosa.

3. Carnaval de Barranquilla

Barranquillan karnevaali

Normaalisti Barranquillan kaupunki ei juurikaan houkuttele turisteja, koska sieltä ei löydy sen suurempaa nähtävää. Onneksi satuimme kuitenkin olemaan lähistöllä täsmälleen oikeaan aikaan, sillä Barranquillan karnevaali järjestettiin maaliskuun alussa. Carnaval de Barranquilla on, ei enempää eikä vähempää, maailman toiseksi suurin karnevaali heti Rion karnevaalien jälkeen. Kaupungissa riitti siis väkeä, juhlatunnelmaa ja väriloistoa useamman päivän ajan!

Kolumbia tarjoaa parastaan Barranquillan karnevaaleilla!

Riehakkaat paraatit värikkäine pukuineen sekä saippuavaahdon ja maissijauhojen värittämät vaatteet tarjosivat rehellistä Etelä-Amerikan karnevaalitunnelmaa!

4. Santa Marta

Kolumbian Santa Marta

Santa Marta ei itsessään ole kovinkaan kummoinen kaupunki. Sieltä löytyy toki hyviä ravintoloita, kauppoja ja kävelykatuja, mutta nähtävyydet ja aktiviteetit eivät päätä huimaa. Ja vaikka Santa Marta onkin meren rannalla, kaupungin lähistöllä olevat rannat eivät ole parhaimmasta päästä. Santa Marta on kuitenkin ensisijainen ponnahduslauta lähialueen jännittäville seikkailuille, jotka esittelen seuraavana! Santa Martassa tuli yövyttyä pariinkiin otteeseen näiden paikkojen välillä liikuttaessa.

5. Tayrona National Park

Tayronan kansallispuiston ranta Kolumbiassa.

Tayronan kansallispuisto on kenties yksi Kolumbian suosituimpia turistikohteita, ja alueelle riittää tulijoita aina jonoksi asti. Tayronasta löytyy upeita hiekkarantoja, isoja kivimuodostelmia sekä sademetsiä, mitkä läheisesti toivat mieleen oikeastaan Manuel Antonion kansallispuiston Costa Ricassa. Monet tulevat Tayronan kansallispuistoon yön yli kestävälle retkelle, sillä siellä voi majoittua edullisesti teltoissa tai riippumatoissa. Me kuitenkin päätimme tehdä alueelle ainoastaan päiväretken Santa Martasta, mikä oli lopulta ihan riittävä aika, vaikka päivä olikin pitkä. 

6. Lost City Trek

Kolumbian suosituin vaellus: Lost City Trek.

Hikinen, mäkinen, palkitseva. Lost City Trek on upea vaellus läpi Sierra Nevadan vuoriston, joka lopulta johtaa ikivanhan Ciudad Perdidan raunioille. Lost Citystä voit lukea lisää aiemmasta tekstistä!

7. Minca

Mincan valtava riippumatto vuoren rinteillä.

Vain 45 minuuttia Santa Martasta sisämaahan päin sijaitseva Mincan vuoristokylä on mukavan rauhallinen paikka, jossa voi rentoutua maailman suurimmassa riippumatossa, tehdä lyhyitä vaelluksia vesiputouksille, sekä tutustua kahvi- ja suklaafarmien tuotantoon. Minca on maaginen paikka vehreän luonnon keskellä, jossa myös auringonlaskut ovat omassa luokassaan! Majoituimme upeassa Casa Loman hostellissa, josta löytyi suuri ”auringonlaskuterassi”. Siellä kun katsoi punertavaa horisonttia maailman herkullisin smoothielasi kourassa, eivät asiat voineet olla yhtään enempää kohdallaan!

Mincan upea auringonlasku.

Kolumbian pohjoisrannikolta löytyy niin paljon koettavaa, että reilut kaksi viikkoa eivät meinanneet riittää, emmekä edes ehtineet nähdä kaikkea. Samanlainen kokemuksien tarjonta jatkuu nyt sisämaassa Medellinin ympäristössä. Kolumbia on yksinkertaisesti sanottuna todella upea maa!

You may also like

2 kommenttia

  1. Helou, onpas mukava lukea valloittavia matkakertomuksiasi näin työpäivän jälkeen. Kyllä planeettamme vaan on ihmeellinen paikka! Ilo katsella teitä nuoria, reippaita ja rohkeita.Näin ilmastonmuutoksen aikakaudella tällainen nettimatkailu on kiva vaihtoehto. Siunaavin terveisin kummitätisi Ellu

    1. Moikka Elina, ja kiitos kivasta viestistä! Se on juurikin näin, maailma on täynnä hämmästyttäviä paikkoja olipa kyseessä sitten kaupungit, kulttuurit tai luontokohteet. Kaikkialla riittää ihmettelemistä. Mahtavaa kuulla, että matkailun jännitys välittyy myös sinne ruudun toiselle puolelle. 🙂 Aurinkoista kevättä Suomeen! Terkuin, Esra

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *