Lost City Trek – Tosielämän Indiana Jones -seikkailu

Lost City Trek nousee monissa listauksissa Etelä-Amerikan parhaiden vaellusten joukkoon. Tämä tunnelmallinen reitti kuljettaa vaeltajat tiheiden sademetsien läpi ja vehreiden vuorten yli. Vaellus tarjoilee komeita maisemia koko matkan ajan, mutta kaikki huipentuu lopulta itse Lost Cityyn, espanjaksi Ciudad Perdidaan. Korkealla kukkulalla, jyrkkien vuorten välissä, seisovat muinaisrauniot ovat unohtumaton näky, ja ovathan ne myös merkittävä pala Etelä-Amerikan monipuolista historiaa. Lyhyenä nippelitietona mainittakoon, että kaupunki on rakennettu noin 800 jKr – jopa 650 vuotta aiemmin kuin maailmankuulu Machu Picchu.

Lost City Trek – Retki viidakkoon

Viidakkoa matkalla Lost Cityyn

Sierra Nevadan vuoristossa asuu edelleen neljän eri alkuperäisheimon asukkaita, minkä vuoksi alueen matkailua pyritään hillitsemään. Päivittäin retkelle voi siis lähteä noin 100 uutta vaeltajaa, ja vaellukselle täytyy lähteä osana opastettua ryhmää. Santa Martan kaupungista löytyy lukuisia matkanjärjestäjiä, jotka aloittavat päivittäin retkiä Lost City Trekille. Retken hinta on käytännössä aina vakio, 1 100 000 pesoa (n. 325 euroa), ja retket ovat pitkälti hyvin samankaltaisia, sillä eri ryhmät majoittuvat samoissa leireissä ja syövät samoja ruokia. Pienet erot lähinnä siis muodostuvat oppaiden asiantuntemuksessa ja ryhmien koossa.

Maisemia Lost City Trekin varrella

Lost Cityn vaellukset ovat joko 4- tai 5-päiväisiä. Koska vaellusreitti on edestakainen, viisipäiväinen vaellus ainoastaan pilkkoo paluumatkan pienempiin osiin. Olimme kaikki porukassa sitä mieltä, että Ciudad Perdidan näkemisen jälkeen haluamme suunnata vain takaisin sivistyksen pariin, eikä viidakkoon ole tarvetta jäädä maleksimaan pidemmäksi aikaa, joten nelipäiväisen vaelluksen pitäisi riittää oikein mainiosti. Tämä oli hyvä päätös!

Lost Cityn vaellusreitti

Usvainen aamu ja komea auringonnousu matkalla Ciudad Perdidaan

Ciudad Perdidaan on matkaa noin 23 kilometriä. Nelipäiväinen vaellus jakaantuu karkeasti siten, että ensimmäisenä päivänä kävellään seitsemän kilometriä ja toisena päivänä noin 15 kilometriä, jolloin saavutaan jo hyvin lähelle Ciudad Perdidaa. Kolmannen päivän aamuna siis vihdoin saavutetaan upeat Lost Cityn rauniot, tutkitaan niitä useampi tunti, ja iltapäivällä tullaan takaisinpäin noin kahdeksan kilometriä. Viimeiselle päivälle jää siis jäljelle kävellä loput 15 kilometriä aloituspisteeseen.

Lähtökohtaisesti nousua on enemmän menomatkalla, sillä vaellus alkaa noin 450 metristä, ja päättyy noin kilometrin korkeuteen. Todellisuudessa reitti on kuitenkin todella mäkinen, joten nousuja ja laskuja tulee joka päivälle! Tasaista maastoa ei juurikaan ollut neljän päivän aikana nähtävissä. Vaikka korkeuserot eivät olleetkaan kovin suuret, vaellus oli astetta odotuksia haastavampi. Sademetsän kosteus oli nimittäin ihan omaa luokkaansa, enkä ole varmaan koskaan elämässäni hikoillut yhtä paljon!

Lost City Trek – Yöt viidakossa

Majoitus Lost City Trekilla

Vaelluksella majoitutaan leiristä riippuen joko riippumatoissa tai kerrossängyissä. Nukkumapaikat ovat katetussa tilassa, ja jokainen sänky/riippumatto on varustettu hyttysverkolla ja peitolla. Pimeän tullen alkaa sitten sellainen hyönteisten ja sammakoiden konsertti, joka jatkuu aina aamuhämärään asti! Viidakkotunnelmaa parhaimmillaan siis!

Jokainen leiri on muuten rakennettu joen varteen, joten uimaan pääsi onneksi aina hiostavan vaelluspäivän jälkeen. Leireistä löytyi jopa myös yksinkertaiset suihkut. Todellista luksusta!

Lost City Trek – Jälkitunnelmat

Lost City Trek - kuva raunioista

Ciudad Perdidan valloitus oli jokaisen hikipisaran arvoinen! Viimeinen nousu kadonneeseen kaupunkiin tapahtui ikivanhoja portaita pitkin, joita muinaiset asukkaat ovat aikanaan myös tallanneet. Parasta Lost Cityssä olikin juuri se, että sinne päästääkseen oli pakko kävellä yli 20 kilometrin matka upeiden sademetsien lävitse. Ei muita vaihtoehtoja. Alueella asuvat alkuperäisheimot toivat myös mielenkiintoisen lisämausteen tälle vaellukselle, ja oli todella avartavaa kuulla heidän elämästään vuorten keskellä.

Ciudad Perdida kuuluu ehdottomasti jokaisen luonnosta ja historiasta nauttivan matkaajan Kolumbian ohjelmaan. Sen verran pitää olla kuitenkin seikkailumieltä, että hämähäkit ja isot lentävät koppakuoriaiset eivät tuota suurempaa ongelmaa!

You may also like

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *