Bacalar – Meksikon salainen paratiisi

Lake of Seven Colors, Meksikon Malediivit… Jukatanin niemimaan eteläisessä osassa sijaitseva Bacalar tunnetaan monella eri nimellä. Tämä toistaiseksi vielä aavistuksen tuntematon paikka kasvattaa suosiotaan huimaa vauhtia, ja Bacalar nouseekin tämän tästä esille trendaavien matkakohteiden listauksissa. Siitäkin huolimatta ehkä vain noin puolet tapaamistamme reissaajista pysähtyi Bacalarissa. Tätä kohdetta ei kuitenkaan kannata jättää väliin!

Bacalariin on helpot bussiyhteydet muualta, ja se on myös näppärästi matkan varrella, mikäli on suuntaamassa Belizeen tai vastaavasti tulossa sieltä. Bacalar sijaitsee häikäisevän kauniin järven rannalla, joka säteilee kaikissa mahdollisissa sinisen eri väreissä. Näkymät ovat kuin suoraan matkaesitteen kannesta, ja tämä paikka sulattaa varmasti kokeneimmankin reissaajan sydämen. Parasta on yksinkertaisesti kävellä laiturinnokkaan, heittäytyä riippumattoon ja katsella järvelle!

Bacalar-järvi on todella suuri. Se on jopa 42 kilometriä pitkä, mutta enimmillään vain kaksi kilometriä leveä. Järvellä järjestetään erilaisia aktiviteetteja niin veneillä, vesiskoottereilla, sup-laudoilla kuin kajakeillakin. Järvi on mistä tahansa suunnasta katsottuna uskomattoman kaunis, mutta vierailemisen arvoisia spotteja ovat etenkin Canal de Los Piratas, Isla de Los Pajaros ja Cenote Negro. Järvellä kannattaa kuitenkin muistaa, että tärkeintä ei ole näkeminen, vaan pelkästään oleminen!

On ehdottoman suositeltavaa valita sellainen majapaikka, joka sijaitsee heti järven rannalla. Muutoin järvelle pääsy saattaa olla hieman haastavaa, sillä rantakaistaleet ovat juurikin eri majoituspalveluiden omassa käytössä. Me päädyimme Hostel Xibalbaan, josta löytyi oma laituri riippumattoineen. Vahva suositus! Erityisenä bonuksena hostelli antoi kajakeita käyttöön ilmaiseksi. Näillä me otimmekin järven haltuun parin päivän aikana.

Bacalarissa oli huomattavissa jonkinlaista majoitustarjonnan alikapasiteettia; jotta oli mahdollista päästä hyvään majapaikkaan järven rannalla, varaus oli tehtävä 3-4 päivää ennen saapumista, mikä ei ole kovin tyypillistä hostellien kohdalla. Bacalarin järvellä sai siis ainakin toistaiseksi vielä meloa suhteellisen rauhassa, ja onkin suoranainen ihme, että paikka ei ole vielä tämän suositumpi. Tämä tulee varmasti kuitenkin muuttumaan nopeasti!

You may also like

2 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *