Tulum pyörällä

Suosituista Cancunin ja Playa del Carmenin turistikohteista etelään sijaitseva Tulum hurmasi meidät nopeasti letkeän pikkukaupungin charmillaan. Vaikka keskusta onkin käytännössä vain yksi pitkä tienpätkä, jonka varrelle jää ravintoloita, kauppoja ja muita palveluita, aika ei käynyt todellakaan pitkäksi. Lähialueilta löytyy paljon kaikkea mielenkiintoista, joten paras vaihtoehto oli napata polkupyörät alle ja lähteä seikkailemaan. Meillä oli vuokrapyörät käytössä kolmen päivän ajan, ja kruisailimme niillä käytännössä aamusta iltaan. Tähän juttuun listasin siis paikkoja, joihin pääsimme letkeästi pyörillä.

Rannat

Tulumin keskustan ja rantojen välillä on matkaa noin viisi kilometriä, mutta matkan taittaa pyörällä kevyesti tasaisessa maastossa. Ranta-alueella on paljon resorteja, joissa hintataso on omassa luokassaan, joten siksi varsinkin reppureissaajat majoittuvat keskustassa, ja suuntaavat rannoille päivisin polkupyörillä ja takseilla. Tulumin rannat ovat todella pitkiä ja kauniita, ja vaikka ihmisiä onkin paljon, hieman rauhallisempia spotteja voi silti löytää. Meille ehdottomaksi kohokohdaksi muodostui todella jännittävät 2 vs. 2 biitsipelit, jossa Suomen pojat pääsivät haastamaan Meksikon ja Brasilian beach volley -harrastajat. Nämä pelit jäävät kyllä ikuisesti mieleen!

Maya-rauniot

Kristallinkirkas vesi, vehreät puut ja rannan välittömässä läheisyydessä seisova Maya-temppeli. Postikorttimainen näkymä saattaa olla tuttu monista Meksikon kuvista. Tulumin raunioille on keskustasta matkaa nelisen kilometriä, ja sisäänpääsy arkeologiselle alueelle kustantaa 75 pesoa. Paikka oli ehdottomasti käymisen arvoinen ikonisten näkymiensä ansiosta, suurista turistimääristä huolimatta. Alueelle kannattaa suunnata siis aikaisin, mikäli haluaa enemmän omaa rauhaa!

Cenotet

Cenotet ovat erityisiä, Meksikossa sijaitsevia, vesialtaita, jotka ovat muodostuneet maaperään ajan kuluessa. Useat cenotet ovat osittain luolien sisässä, ja vesi on niissä todella kirkasta. Cenoteille mennään uimaan, snorklaamaan, ja joskus myös jopa sukeltamaan. Tulumin keskustasta tultaessa, ensimmäisenä vastaan tulee Cenote Calavera (pääsymaksu 100 pesoa), joka itsessään ei ole kovin iso, mutta maanalaiseen altaaseen pääsee hyppäämään kolmesta eri aukosta. 

Kaksi kilometriä ensimmäisen cenoten jälkeen, tien vierestä pääsee Gran Cenotelle, joka on yksi alueen suosituimmista kohteista, ja siksi kustantaakin hieman enemmän, 180 pesoa. Paikka on kuitenkin todella iso, ja alueelta löytyy palvelut suihkuineen ja tallelokeroineen. Gran Cenotella on useita maanalaisia osioita, ja maagisinta olikin mennä luolan perälle ja katsoa, kuinka ulkoa tuleva valo värjää veden aivan kirkkaansiniseksi. Koska tämäkin paikka on turistien suosiossa, paikalle kannattaa tulla joko aikaisin aamulla tai myöhään iltapäivällä.

Näiden lisäksi Tulumin lähistöltä löytyy lukuisia muita cenoteja sekä maya-raunioita, mikäli edellä mainituissa kohteissa ei vielä ole riittävästi tekemistä. Ne monesti kuitenkin ovat hieman kauempana taksi- tai bussimatkan päässä. Meille näissä paikoissa oli juuri sopiva määrä koettavaa, ja neljän yön jälkeen olimmekin jo valmiit suuntaamaan seuraavaan kohteeseen, Bacalariin.

You may also like

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *