Aktiivilomalla Boquetessa

Aamu alkaa aina uudella vaelluksella, ja myöhemmin iltapäivällä rentoudutaan hostellin porealtaassa. Siinäpä oikeastaan Boqueten visiitti tiivistettynä yhteen lauseeseen. 

Reissua on nyt takana seitsemisen viikkoa, ja jos kokonaisuuksia mietitään, Boquetessa oli kaikki viimeisen päälle kohdillaan. Uskallan väittää, että Boquete oli yksi reissun parhaita paikkoja tähän mennessä! Mikäli siis suunnittelet matkaa Panamaan, tee itsellesi palvelus, ja varaa riittävästi aikaa valloittavaan Boqueten vuoristokylään. Miellyttävä vuoristoilma yhdistettynä majoitukseen “linnahostellissa” tarjosi aktiivilomailua parhaimmillaan! Tästä jutusta löytyy siis lyhyt katsaus Boqueten hienoimpiin vaellusreitteihin.

Boqueten parhaat vaellusreitit

Boquete on vaeltajan paratiisi. Kuva vaelluspolulta.

Boquete on luontoystävän ja vaeltajan paratiisi. Kaupungin lähettyvillä on lukuisia vaelluspolkuja, joita voi lähteä talsimaan ihan itsekseen eikä oppaalle ole tarvetta. Boquetesta voi tehdä kätevästi jopa Volcán Barun (3 474 m) valloituksen, joka onkin monen reissaajan ykkösaktiviteetti täällä. Itse kuitenkin päätin jättää kyseisen haasteen väliin, sillä Guatemalassa tuli jo huiputettua eeppinen Volcán de Acatenango. Päätin siis keskittyä Boqueten kauniisiin päivävaelluksiin, jotka eivät ole rasitusasteeltaan ihan yhtä haastavia.

Eniten pidin La Piedra de Linon ja Lost Waterfalls Hiken (7 USD) reiteistä. Näistä ensimmäinen tarjosi upeat 360-näkymät joka suuntaan: tulivuorelle, Boqueten kaupunkiin sekä sitä ympäröiviin vehreisiin vuoriin (jutun ensimmäinen kuva). Vaellus on vain muutaman kilometrin mittainen, mutta nousu huipulle on todella jyrkkä ja käy ihan kunnon treenistä. Lost Waterfalls puolestaan tarjosi noin 3 tunnin mittaisella vaelluksella kolme upeaa vesiputousta, joissa voi myös pulahtaa, mikäli kylmä vesi ei haittaa!

Näiden lisäksi kävin heittämässä Quetzal Trailin ja El Pianistan, jotka molemmat pääosin kulkevat tiheässä sademetsässä, ja lopulta päätyvät korkealle näköalapaikalle. Näillä poluilla on mukava fiilistellä viidakon ääniä, ja mahdollisuuksien mukaan bongailla lintuja ja muita villieläimiä. Omalle kohdalle ei kuitenkaan osunut mitään maata mullistavaa eläinkohtaamista, mutta retkeily trooppisessa viidakossa on aina elämys.

Lopuksi, vaelluspoluille pääsee helposti Boqueten keskustasta minibusseilla, jotka lähtevät liikkeelle, kun autossa on riittävästi porukkaa. Yhdensuuntaiset matkat maksavat kohteesta riippuen 1,5 – 3 dollaria. Kuljettajat tietävät vaelluspolut hyvin, ja he tuovat matkustajat suoraan vaelluspolkujen alkupisteeseen. Erittäin simppeliä siis!

Hostellivinkki Boqueteen

Boqueten paras hostelli – Bambuda Castle.

Itselle (ja monelle muulle) iso osa Boqueten viehätyksestä muodostui Bambuda Castlen ansiosta, joka on pieneen linnaan perustettu hostelli (!). Käytänössä kyseinen rakennus on kohtuullisen moderni villa, joka on vain rakennettu linnan muotoon. On joka tapauksessa uskomatonta, että noin 15 eurolla per yö on mahdollista majoittua tilavassa lukaalissa, josta löytyy mm. uima- ja porealtaat sekä parveke upeilla maisemilla.

Tämä hostelli on siis jo itsessään riittävä syy matkustaa Boqueteen, ja olisin mielelläni muuttanut sinne vaikka asumaan!

You may also like

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *