Bocas del Toron parhaat rannat

Bocas del Toron saaret sijaitsevat Panaman länsiosassa Karibianmerellä melko lähellä Costa Rican rajaa, minkä vuoksi saaret kuuluvat useimpien matkaajien ohjelmaan näiden maiden välillä kuljettaessa. Bocas del Toro lukeutuukin Panaman keskeisimpiin matkakohteisiin, vaikka se onkin melko kaukana pääkaupunki Panama Citystä. Saarille pääsee kuitenkin helposti sekä pohjoisen että etelän suunnasta tultaessa. Oma reittini kulki Costa Rican Puerto Viejosta bussilla rajan ylitse Almiranten kylään (n. 3 tuntia), josta venematka pääsaari Isla Colonille kesti puolisen tuntia (6 USD).

Bocas del Torolta löytyy lukuisia paratiisirantoja, ja joka päivälle voi aina halutessaan valita uuden rannan. Parhaimmat rannat löytyvät Isla Colonilta, Isla Bastimentokselta sekä yksittäisiltä saarilta, joille pääsee osana veneretkiä. Itse en kuitenkaan lähtenyt Isla Colonia kauemmaksi, koska tarjonta oli kyseisellä saarella täysin riittävää muutaman päivän visiittiä varten. Saaren eri puolilta löytyy nimittäin kaksi upeaa rantaa: Playa Bluff ja Starfish Beach, joihin molempiin pääsee kätevästi bussilla Bocas Townin keskustasta.

Bocas del Toron rannat – Playa Bluff

Bocas del Toron ehkä se paras ranta – Playa Bluff

Ensimmäisenä päivänä suuntasimme hostelliporukan kanssa tälle häikäisevälle rannalle, jossa todellakin sai olla omassa rauhassa. Löysimme hyvän spotin palmujen alta, ja päivän aikana näimme ainoastaan sen verran ihmisiä, että heidät pystyi laskemaan kahden käden sormilla. Playa Bluffilla tulee helposti siis kunnon autiosaarifiilis, ja tämän rannan voi hyvällä syyllä lisätä reissun parhaiden rantojen joukkoon. Hiekka on täydellisen vaaleaa, ja palmut kaartuvat nätisti rannan ylle. Rannan ainoana miinuspuolena on tosin erittäin voimakkaat aallot, minkä vuoksi uiminen on haastavaa, ja merivirtojen kanssa saa oikeasti olla todella tarkkana.

Bocas del Toron rannat – Playa Estrella (Starfish Beach)

Bocas del Toron rannoista kenties tunnetuin on juuri Starfish Beach, jossa nimensä mukaisesti majailee paljon kirkkaanoransseja meritähtiä. Rannan suosion lisääntyessä meritähtien määrä on kuitenkin vähentynyt, sillä otukset ovat lähteneet ihmisiä pakosalle. Meritähtiä voi silti edelleen nähdä siellä täällä suoraan rannalta, mutta Starfish Beachille kannattaa ehdottomasti tulla snorkkelien kanssa, sillä parin metrin syvyydessä meritähtiä näkee todella paljon. Lisäksi, rannan laidalla sijaitseva mangrovealue kuhisee erikokoisia kaloja, kuin koralliriutoilla konsanaan.

Kauneimmat rantapätkät ovat itseasiassa kuitenkin bussipysäkin ja Playa Estrellan välissä. Tällä 20 minuutin kävelymatkalla on nimittäin mahtavia rantamaisemia ja todella vähän ihmisiä!

Moni reissaaja viihtyy Bocasilla helposti jopa viikon verran, etenkin jos haluaa vaihtaa paikkaa saarelta toiselle. Kieltämättä saarilla oli todella rento tunnelma, ja itsekin olisin voinut viihtyä siellä vielä hetken verran pidempään. Tieto kuitenkin siitä, että lisää paratiisirantoja on pian tiedossa San Blasin risteilyllä Panamasta Kolumbiaan, sai meikäläisen vaihtamaan maisemaa kolmen yön jälkeen vuorille ja viidakkoon. Tähän väliin on nimittäin mukava saada taas vähän luontoaktiviteetteja!

You may also like

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *