Neljä must-aktiviteettia Panama Cityssä

En etukäteen ladannut juurikaan odotuksia Panama Citylle, mikä lähinnä johtui muiden reissaajien puheista, että kaupunki ei ole mitenkään kovin erikoinen matkakohde. On ehkä totta, että kaupunki ei välttämättä tarjoa ohjelmaa useiksi päiviksi, mutta itse nautin todella paljon muutaman päivän visiitistä Panama Cityyn. Kaupunki toi läheisesti mieleen Bangkokin trooppisen ilmaston ja pilvenpiirtäjien vuoksi. Vielä enemmän Panama Citystä tuli kuitenkin mieleen Azerbaidžanin Baku, sillä molemmat kaupungit sijaitsevat meren rannalla, molemmista löytyy samankaltainen pitkä rantabulevardi, ja kumpikin kaupunki on mielenkiintoinen sekoitus uutta ja vanhaa.

Omalla kohdalla Panama City oli siis erittäin positiivinen yllätys. Vähäisten odotusten lisäksi toinen syy tähän oli varmasti se, että kunnon suurkaupunkeja ei ole osunut itseasiassa matkan varrelle Havannan jälkeen, joten vierailu isossa metropolissa oli todella virkistävää. Kaupungista löytyi lopulta yllättävän paljon tekemistä. Tähän tekstiin keräsin siis neljä aktiviteettia, jotka kannattaa ehdottomasti toteuttaa Panama Cityssä. Panama Cityssä on kätevintä liikkua Uberilla, sillä se on todella halpaa, ja ilmaiset wifi-pisteet tekevät kyydin tilaamisesta helppoa.

1. Vierailu Panaman kanavalla

Panaman kanava

Panaman kenties tunnetuin asia on kaikessa komeudessaan melkoinen ilmestys. Miraflores Visitor Center sijaitsee kaupungin laitamilla, ja siellä voi katsoa läheltä, kun valtavat rahtilaivat pumpataan kanavan läpi. Visitor Centerista löytyy kallis museo (20 USD) ja näköalatasanne. Budjettitietoisen matkaajan valinta on kuitenkin samaisessa rakennuksessa sijaitseva ravintola, jonne pääsee täysin ilmaiseksi, kunhan vain ostaa esimerkiksi juoman. Näkymät ovat täysin samat kuin museon näköalatasanteella, ja näin tulee säästettyä pitkä penni, mikäli museo ei erityisemmin kiinnosta.

2. Kävely Ancon Hillin näköalapaikalle

Ancon Hillin huipulle kävelee noin puolessa tunnissa, ja sieltä avautuvat komeat maisemat kolmeen suuntaan: liikekeskustaan, vanhaankaupunkiin sekä Panaman kanavalle. Kävely on todella helppo, sillä se nousee ylös melko loivasti. Vaikka ollaankin ihan kaupungin tuntumassa, kukkulalla on jopa yllättävän viidakkomainen tunnelma. Suureksi yllätykseksi näimme nimittäin useiden värikkäiden tukaanien lentävän huipulla. Enpä olisi uskonut, että Panama Cityssä tulee bongattua trooppisia lintuja!

3. Pyöräily rantabulevardilla

Pyörän vuokraaminen Panama Cityssä on halpaa, ja rantabulevardilla pyöräily on todella hauskaa. Hyvin ylläpidetty pyöräkaista ulottuu jopa yli 10 kilometrin matkalle, ja sen varrelta avautuu hienoja näkymiä Panama Cityn eri alueille. Niin paikalliset kuin turistit viettävät aikaa tällä viihtyisällä bulevardilla, ja se on täynnä myyntikojuja sekä treenipuistoja.

4. Casco Viejoon tutustuminen

Panama Cityn vanhakaupunki on Unescon maailmanperintökohde, ja sieltä löytyy paljon hienoja rakennuksia, aukioita ja katunäkymiä. Pienelle niemenkärjelle sijoittuva kaupunginosa on mukava paikka käppäillä ympäriinsä ja aistia kaupungin tunnelmaa. Alueen näkee kuitenkin kohtuullisen lyhyessä ajassa, eikä se välttämättä tarjoa mitään kovin mullistavaa, mikäli on vanhoja kaupunkeja nähnyt muualla Latinalaisessa Amerikassa tai Euroopassa. Esimerkiksi Guatemalan Antigua oli paljon mielenkiintoisempi. Joka tapauksessa Casco Viejo on lyhyen visiitin arvoinen!

Panama Cityn jälkeen oli aika suunnata unohtumattomalle San Blasin saarihyppelylle, joka usean päivän jälkeen toi meidät Kolumbiaan. Tästä eeppisestä retkestä voit lukea lisää täältä!

You may also like

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *