3 hauskaa kohdetta Perun rannikolla

Perun rannikko on pitkälti kuivaa aavikkoa, jossa ei sada lähes koskaan. Tuo fakta tuli itselleni ihan täytenä yllätyksenä, kun saavuin maahan useampi viikko sitten. Itseasiassa, Lima on maailman toiseksi kuivin pääkaupunki heti Kairon jälkeen. Täältä Perun autiomaasta löytyy kuitenkin monta ainutlaatuista matkakohdetta, joissa kannattaa ehdottomasti käydä. Tähän tekstiin päätin siis kerätä kolme vierailemisen arvoista paikkaa, jotka sijaitsevat lähellä toisiaan Limasta etelään suunnatessa.

1. Paracas – rantaa ja saaria

Paracas on pieni kalastajakylä, joka elää tänä päivänä käytännössä turismista. Kylä ei todellakaan ole koolla pilattu, sillä sieltä löytyy lähinnä pääkatu, lyhyt rantabulevardi sekä kohtuullinen hiekkaranta. Paracasin turistimagneetti on kuitenkin Islas Ballestas, jotka tunnetaan yleisesti nimellä ”Köyhän miehen Galapagos-saaret”. Saaret ovat tunnettuja komeista kalliomuodostelmistaan sekä rikkaasta eläinkunnastaan. Missään muualla en ole nähnyt yhtä paljon lintuja tai merileijonia kuin Ballestasilla, ja näkyi saarilla myös muutamia pingviinejäkin! Muutaman tunnin veneajelu (plusmiinus 10€) on helppo järjestää Paracasin majapaikoissa tai matkatoimistoissa.

Miltä kuulostaisi katsoa auringonlaskua aavikolla, joka kohtaa Tyynenmeren dramaattisilla rantakallioilla? Toinen ehdoton must-kohde on Paracasin luonnonsuojelualue, jonka maisemat ovat kuin suoraan esimerkiksi Star Wars -elokuvista. Alueeseen on helppo tutustua joko omin päin tai järjestetyllä retkellä, mutta erityisen maininnan ansaitsee Golden Shadows -vaellus ilta-auringon väreissä. Lyhyt kävely tuulisilla kallioilla tarjosi upeita näkymiä sekä merelle että aavikolle. Tämä oli sellainen elämys, jota en todellakaan osannut odottaa etukäteen!

2. Huacachina – keidas aavikolla

Monissa Perun matkakuvissa nousee usein esille kuva vehreästä keidaskylästä, joka sijaitsee valtavien hiekkadyynien keskellä. Tämä paikka on nimeltään Huacachina, josta on muodostunut reissaajien todellinen temmellyskenttä. Suosituin aktiviteetti Huacachinassa on aavikkoautolla hurjastelu, jossa paikallinen kuljettaja kiihdyttää kovaa vauhtia dyynejä ylös ja alas, mistä muodostuu todellinen vuoristorata-ajelu. Tämän jälkeen auto parkkeerataan jonkin dyynin huipulle, kontista kaivetaan laudat esiin, ja näillä sitten lasketaan dyynejä alas vapaaseen tyyliin. Hauskaa!

Iltasella ihmiset huhkivat keidasta ympäröivien dyynien huipuille katsomaan mykistävää auringonlaskua! Liukuvassa hiekassa kömpiessä, ja ympärilleen katsoessa, voisi luulla ennemminkin olevansa Saharan autiomaassa kuin Etelä-Amerikassa.

3. Nazca – mysteeristen kuvioiden yllä

Moni matkaaja hyppää Huacachinasta suoraan Arequipan pitkään yöbussiin, mutta osalla reissaajista on kuitenkin vielä mielessään yksi kohde: Nazcan linjat. Nämä maanpintaan kaiverretut mysteeriset kuviot ovat kiehtova pala ihmiskunnan varhaista historiaa, ja näihin pääsee parhaiten tutustumaan lyhyellä maisemalennolla (n. 80$) Nazcan pienestä kaupungista. Vaikka linjojen alkuperästä ja käyttötarkoituksesta on paljon teorioita, sisältyy niihin edelleen jonkin verran arvoituksia.

Aluksi olin ajatellut skippaavani koko setin, mutta viime hetkellä tulin toisiin aatoksiin, että ”Miksikäs ei, kun täällä päin kerta ollaan, ja pienlentokoneella lentäminen on varmasti itsessäänkin hauska elämys!” Ja näinhän se olikin! Seuraavaksi olin pikkuruisen Cesnan kyydissä, joka kaarteli jyrkästi taivaalla, jotta alas maahan saatiin parhaat mahdolliset näkymät. Kannatti siis ehdottomasti nousta koneen siiville, ja kokea tämä ainutlaatuinen nähtävyys. Lento sai myös hetkeksi ajattelemaan, että miksi ei tullut nuorempana valittua lentäjän ammattia, koska sen verran hauskaa oli pienen lentokoneen kyydissä!

Perun rannikko pääsi yllättämään hauskoilla kohteillaan, jotka eivät vaatineet samanlaista haastetta kuin esimerkiksi Huarazin vaellukset. Nämä helpot kohteet tekivät siis erittäin hyvää pitkien vaelluspäivien jälkeen. Oli myös mahtavaa, että vajaassa viikossa pystyi helposti kokemaan niin monta erilaista asiaa! Seuraavaksi olikin sitten aika napata yöbussi Perun toiseksi suurimpaan kaupunkiin, Arequipaan.

You may also like

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *