Valmiina lähtöön!

On oikeastaan aina ollut selvää, että tämä päivä koittaa joskus. Tätä haavetta on pyöritelty jo teini-ikäisestä asti, ja vaikka rinkka onkin heitetty selkään lukuisia kertoja, unelma jostakin pidempiaikaisesta on edelleen säilynyt. Nyt kun tuo päivä siintää tasan tarkkaan viikon päässä, olo on hyvin epätodellinen. Tunnelmat ovat samaan aikaan innostuneet ja jännittyneet, mutta myös haikeat. Tapahtuuko tämä oikeasti? Tavarat on kärrätty vanhempieni autotalliin, ja kaikki matkalle tarvittava on sullottu 45 litran rinkkaan. Lentokoneen kiihdyttäessä korkeuksiin Helsinki-Vantaalta tammikuun 4. päivä, Suomi jää toistaiseksi taakse, ja maailman(ympäri)matka ilman paluupäivämäärää voi vihdoin alkaa. 

Vuosi 2019 – Elämä kokoaikaisena reppureissaajana, toistaiseksi voimassaolevalla sopimuksella. Tervetuloa mukaan!

No – minne mennään?

Tuo kyseinen lentokone lennättää reissuduo Pirinen & Jokisen Kuuban Havannaan, josta aloitamme Latinalaisen Amerikan jokseenkin perusteellisen koluamisen. Joitakin päiviä myöhemmin ponnahdamme Jukatanin niemimaalle Meksikoon, mistä lähdemme hiljalleen etenemään Väli-Amerikan maihin, joista ensimmäisenä reitin varrelle osuvat Belize ja Guatemala. Näiden jälkeen hyppäämme muutaman maan ylitse Costa Ricaan, josta reissukaverini Jani lentää takaisin Suomeen helmikuun puolivälissä.

Tämän jälkeen oma reissuni jatkuu ilman tarkempaa aikataulua ja suunnitelmaa Panaman kautta Etelä-Amerikkaan. Tässä vaiheessa tiedän sen verran, että Kolumbiasta on tarkoitus aloittaa, ja rauhalliseen tahtiin edetä maa kerrallaan etelän suuntaan. Mikäli pystyn elämään laskemani budjetin mukaan, ja pitkäaikainen reissuelämä jaksaa innostaa kuukausienkin jälkeen, reissu jatkuu maapallon ympäri Uuteen-Seelantiin ja Aasiaan. Tämä, kuten kaikki muukin, kuitenkin vasta konkretisoituu tarkemmin reissussa, enkä tässä vaiheessa uskalla vielä sanoa sen enempää. Katsotaan siis, mitä reissu tuo tullessaan! Tämänhetkinen veikkaukseni on, että paluu Suomeen tapahtuisi joskus ensi syksyn aikana, n. 9-10 kuukauden matkustamisen jälkeen. 

Matkablogin visio

Avasin tämän blogin, koska halusin jakaa matkan varrelta lyhyitä tarinoita. Koska elämme hektisessä internet-ajassa, visioni on pitää kirjoitukset kohtuullisen tiiviinä ja nopealukuisina, jotta JUURI SINÄ voit saada pienen reissufiiliksen lyhyellä lukukokemuksella. Sen sijaan, että keskittyisin selostamaan yksityiskohtaisesti vaikkapa päiväohjelmia tai matkareittejä, pyrin kuvaamaan teksteissäni yksittäisiä tilanteita tai kokemuksia, jotka ovat olleet itselleni merkityksellisiä. Sen lisäksi haluan toki vinkata hyvistä mestoista, mikäli mielesi halajaa näihin samoihin maailmankolkkiin. Olen blogin kirjoittamisen suhteen avoin, joten otan erittäin mielelläni vastaan palautetta, jonka pohjalta voin kehittää blogin sisältöä.

Nyt vielä otetaan kaikki irti viimeisestä Suomen viikosta rakkaiden ystävien ja perheen seurassa. Lähtö on joka päivä kuitenkin askeleen lähempänä. Kohta mennään!

P.S. Tämän kirjoituksen kuvat on otettu viime talvena Kaakkois-Aasiassa.

You may also like

2 kommenttia

  1. Hienoa Esra! Rohkea veto. Nuorena sitä uskaltaa lähteä reissuun pidemmäksikin aikaa.
    Olen mielenkiinnolla lukenut ystäväni pojan matkablogia (Tonin reppureissut), jotka ovat suuntautuneet eri puolille Aasiaa ja tänä vuonna myös Etelä-Amerikkaan. Sieltä ehkä löydät kohteita, johon reissata.

    Turvallista matkaa!

    1. Moikka, ja kiitokset tsempeistä! 🙂 Täytyypä kurkata kyseinen blogi. Muiden suositukset ja tarinat ovat aina mielenkiintoista luettavaa! T. Esra

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *